De bouw van een koolschraper in Mannheim

Grosskraftwerk Mannheim

Jan Meißner, Verkoop en operationele planning bij Scholpp: "LGH heeft voor elke situatie de juiste hijsmiddelen bij de hand. Dit maakt het een betrouwbare en flexibele partner voor hijsprojecten. Ik ken niemand in deze onderdelen die over een modulair spreadersysteem van deze omvang beschikt. Zonder het 400 ton modulaire spreadersysteem van LGH zou het niet mogelijk zijn geweest om deze lift veilig af te ronden".

De uitdaging

Om de bouwactiviteit bij het nieuwe blok 9 van het Kohlekraftwerk Mannheim voort te zetten, moest een zogenaamde kolen- of portaalschraper worden gebouwd en stevig worden gemonteerd. De portaalschraper is verantwoordelijk voor het uitgraven en transporteren van de koolresten naar de vergruizer. Door de constructie van de afzonderlijke onderdelen was het niet mogelijk om de portaalschraper vooraf in elkaar te zetten. In plaats daarvan moest hij zijdelings worden gemonteerd en in zijn geheel worden opgebouwd. Om ervoor te zorgen dat de kant-en-klare portaalschraper aan de uiteinden permanent in de grond kon worden gelast, moest het zware deel met een gewicht van 215 ton gelijkmatig van de horizontale naar de verticale positie worden gehesen en nauwkeurig worden uitgelijnd. De ongelijke gewichtsverdeling - er was een verschil van 40 ton tussen de twee zijden - stelde de projectleider van de onderneming Scholpp AG voor het probleem van het gelijkmatig tillen van beide uiteinden.

De oplossing

Alleen het 400t Modulift modulaire spreadersysteem van LGH kon ervoor zorgen dat de 215 ton zware portaalschraper veilig van de horizontale naar de verticale positie kon worden gehesen. Op het laatste moment konden nog wijzigingen aan het speadersysteem en aan de staalkabels, als gevolg van statische variaties van de kraan, worden aangebracht zonder het project te vertragen. De firma Scholpp gebruikte de Liebherr rupskraan LR 1750 voor de lift. Deze hoofdkraan moest, samen met twee andere sloopkranen, de hele lading vasthouden. De twee hulpkranen, de Tadano Faun ATF 400 en Demag AC 500, moesten de ongelijke gewichtsverdeling tegengaan en de portaalschraper op de juiste plaats voor het lasproces brengen. Drie dagen en nachten lang moesten de drie kranen de portaalschraper vasthouden tot deze permanent in de grond werd gelast. Na 56 werkuren werd het hijsproject succesvol afgerond.

LGH equipment ingezet

Modulair spreader systeem 400t met een lengte van 12m.
 
26 juni 2019
10 view(s)
Did you like this post?
0
0